Halima Aden, Modanisa’nın global marka elçisi oldu
06 Eyl 2021
Halima Aden, Modanisa’nın marka elçisi olma davetini kabul etti ve iki yıllık bir sözleşme imzaladı. “Kendi değerlerimden vazgeçmeden çok sevdiğim işimi Modanisa ile yapmaya devam edeceğim için mutluyum,” diyen ve anlaşma süresince “sadece” Modanisa ile çalışacak olan Halima Aden, geçtiğimiz yıl “kendisini dini inançlarından taviz vermeye zorladığını” söyleyerek modelliğe veda etmişti.

Tüm dünyada modern muhafazakar giyim tarzını benimsemiş kadınların kendi giyim tarzlarına uygun binlerce seçenek bulabileceği, Türkiye’nin ilk ve dünyanın en büyük uluslararası online moda ve alışveriş platformu Modanisa.com, 10’uncu yılında dünyaca ünlü muhafazakar top model Halima Aden ile çok özel bir iş birliği anlaşmasına imza attı.
İnançlarına uygun bir giyim tarzı oluşturmak isteyen her kadının kendisini giydikleriyle şık ve rahat hissetmeye hakkı olduğuna inanan Modanisa, bu anlayışın uluslararası arenada bayrağını taşıyan Halima Aden ile marka elçisi olarak anlaştı. Kadının kendisinden, kendi düşünce, ihtiyaç ve inancından vazgeçmeden hayattan daha fazla pay alması gerektiğini savunan Modanisa, geçen yıl “Koronavirüs salgını bana Müslüman bir kadın olarak durup değerlerimi düşünme fırsatı verdi” diyen ve bu sektörde çalışmanın kendisini dini inançlarından taviz vermeye zorladığını söyleyerek defilelere veda eden Halima Aden ile, “marka elçisi” olarak iki yıllık çok özel bir anlaşma imzaladı.

Halima Aden: “Kadınlar kendi inançlarından ödün vermeden giyinebilecekleri seçeneklere ulaşabilmeli”
Modanisa ile tanışıklığı 2016 yılına uzanan ve uluslararası tanınırlıkta ilk yolculuğuna Modanisa ile başlayan Halima Aden, aynı zamanda Vogue dergisine kapak olan ilk başörtülü Müslüman model. Kenya’da bir mülteci kampında doğan ve ABD’ye taşınmadan önce 7 yaşına kadar burada büyüyen Somali kökenli Aden, inancına uygun giyinmeye kimsenin yönlendirmesi veya baskısıyla başlamadığını söylüyor ve “Hayatta kendi tercihiniz olmayan her şey sizi baskı altına alır ve size zor gelir. Ancak büyük çoğunluk için bu bir seçim. Benim için de bu bir tercihti.” diyor.
2016 yılında henüz kariyerinin en başında Miss ABD Güzellik Yarışması’na katılan Halima Aden, yarışmanın bikinili bölümünde Modanisa’dan satın aldığı tesettür mayosuyla yürümüş ve ABD’de bir güzellik yarışmasına katılan ilk hijabi giyinen Müslüman kadın olarak nitelenmişti.
[wa-wps]Yazara ait Diğer Yazılar
Önerilen Yazılar

Modanisa’dan Filistin’e destek: Hedef 1 milyon TL
11 Haz 2021 - Aktüel

Modanisa’dan 140 ülkeye naklen: Moda Şimdi!
16 Nis 2021 - Aktüel